Flydende honning

Mange sætter pris på den dejlige flydende honning, der gør sig godt i en skyr, på frisk frugt, på pandekager eller i en dressing.

Krystalisering

Udfordringen med den flydende honning i Danmark er, at den ikke altid kan holde sig i sin flydende form, men over tid ofte krystalliserer. Dette skyldes sammenspillet mellem glukose/fruktose, enzymer, vandindhold og temperaturer. Da honningen er et naturprodukt og er lavet i et klima hvor vejret svinger fra år til år, er der ingen garanti for hvor længe en flydende honning holder sig flydende.

For at holde honningen flydende kan du vælge at opbevare honningen et lunt sted, eksempelvis i køkkenskabet. Den lune temperatur i køkkenskabet, vil dog nedbryde nogle af enzymerne over tid.

Nedfrysning

Hvis du har købt flere glas med flydende honning, Kan du opbevare de glas du ikke har taget i brug i fryseren. Da vandindholdet i honningen er under 20%, vil honningen ikke udvide sig så meget at glasset sprænges. Honningen vil optø efter få timer ved stuetemperatur, og enzymerne vil stadig have en høj værdi.